Hva er konsolidering i røntgenstråle?
Hva er konsolidering i røntgenstråle?

Video: Hva er konsolidering i røntgenstråle?

Video: Hva er konsolidering i røntgenstråle?
Video: Consolidation – Radiology | Lecturio 2024, Juni
Anonim

En lunge konsolidering er en region som normalt er komprimerbar lunge vev som er fylt med væske i stedet for luft. Tilstanden er preget av indurasjon (hevelse eller herding av normalt bløtvev) av en normalt luftet lunge . Det regnes som et radiologisk tegn.

Dessuten, hva forårsaker lungekonsolidering?

Konsolidering . Konsolidering er et resultat av erstatning av luft i alveolene med transudat, pus, blod, celler eller andre stoffer. Lungebetennelse er den vanligste årsaken av konsolidering . Sykdommen starter vanligvis i alveolene og sprer seg fra en alveol til en annen.

Spørsmålet er deretter hvordan høres lungekonsolidering ut? Konsolidering refererer til økt tetthet av lunge vev, på grunn av at det er fylt med væske og/eller blod eller slim. Be pasienten si ordene: "nittini" mens du lytter gjennom stetoskopet. Normalt lyd av "ni og nitti" vilje lyd veldig svak og dempet.

På samme måte kan lungekonsolidering bli kurert?

Lungekonsolidering har mange årsaker. Den underliggende sykdommen kan vær seriøs, men mange kan enkelt behandles og helbredet . Behandlingen kan variere, men uansett hva som forårsaker din lungekonsolidering , er det viktig å oppsøke lege så snart du får symptomer.

Hvordan ser røntgen av thorax ut?

Røntgen av brystet blir også referert til som a bryst røntgen, bryst roentgenogram eller CXR. Røntgen av brystet bildene er svart -hvitt, med bare lysstyrken eller mørket som definerer de forskjellige strukturene. For eksempel bein i bryst veggen (ribbeina og ryggvirvlene) kan absorbere mer av strålingen og dermed virke hvitere på filmen.

Anbefalt: