Hva er funksjonen til penselgrensen i det proksimale kronglete tubuli?
Hva er funksjonen til penselgrensen i det proksimale kronglete tubuli?

Video: Hva er funksjonen til penselgrensen i det proksimale kronglete tubuli?

Video: Hva er funksjonen til penselgrensen i det proksimale kronglete tubuli?
Video: Animationsfilm til kommuner om succesfulde virksomhedsforløb for flygtninge 2024, September
Anonim

De pensel kant og den omfattende lengden på proksimale tubuli øke overflatearealet som er tilgjengelig for reabsorpsjon av stoffer i blodet dramatisk, slik at rundt 80% av det glomerulære filtratet kan reabsorberes i dette segmentet.

Bare så, hva er funksjonen til børstekanten?

De pensel grenser av tarmforingen er stedet for terminale karbohydratfordøyelser. Mikrovilliene som utgjør pensel kant har enzymer for denne siste delen av fordøyelsen forankret i deres apikale plasmamembran som integrerte membranproteiner.

Spørsmålet er deretter, hva er funksjonen til børstekanten som finnes på overflaten av de cuboidale epitelcellene som fôrer den proksimale kronglete tubulen? Det er foret med enkle kubiske epitelceller som har en pensel kant , som øker flate området, på den apikale siden. Dessuten har de også et stort antall kanaler på både den apikale og basolaterale membranen som gir en stor flate område for transport av ioner og andre stoffer.

På samme måte blir det spurt, hva er funksjonen til det proksimale tubuli?

Absorpsjon. De proksimale tubuli effektivt regulerer pH i filtratet ved å bytte ut hydrogenioner i interstitiet med bikarbonationer i filtratet; det er også ansvarlig for å skille ut organiske syrer, for eksempel kreatinin og andre baser, i filtratet.

Hva gjør de proksimale og distale innviklede tubuli?

EN proksimal kronglete tubuli drenerer filtratet bort fra et nyrelegeme. En løkke av Henle går ned i medulla, gjør en hårnålssving og går tilbake til cortex. De distale kronglete tubuli passerer nær det opprinnelige legemet (ved det juxtaglomerulære apparatet), og fører deretter til en oppsamlingskanal.

Anbefalt: