Hva er den acetabulære felgen?
Hva er den acetabulære felgen?

Video: Hva er den acetabulære felgen?

Video: Hva er den acetabulære felgen?
Video: Eksperimenter av Joachim Hämmerling på acetabularene 2024, Juli
Anonim

De acetabulum har en 'C'-formet leddflate (fig kant av acetabulum er foret med en fibrocartilagenous acetabular labrum, hvorav en del går tvers over acetabular hakk som tverrgående acetabular leddbånd. Den dypere delen av acetabulum er ikke-artikulær og er okkupert av den haversiske fettputen.

På samme måte, hva er funksjonen til acetabulum?

De acetabulum er en kopplignende sokkel dannet av forbindelsen mellom de tre beinene som utgjør hoften vår. Denne sokkelen møter lårbenshodet på lårbein for å danne hofteleddet. Sammen lar disse to delene av anatomi oss gå, løpe og bevege oss fritt.

hvor lang tid tar en acetabulær brudd å helbrede? Et brudd bein vanligvis tar åtte uker til helbrede . Der er ingen medisiner for å fremskynde helbredelsen.

Med hensyn til dette, kan du gå med et acetabulært brudd?

Acetabulære frakturer er ikke vanlige skader. De forekommer vanligvis hos voksne, spesielt de med aktiv livsstil. Å kjøre bil (eller motorsykkel) og falle fra en betydelig høyde er risikofaktorer for acetabulær fraktur . Pasienten kan vanligvis ikke gå på den berørte underekstremiteten.

Er acetabulum en ledd?

De acetabulum er den skålformede sokkelen på den laterale siden av bekkenet, som artikulerer med hodet på lårbenet for å danne hoften ledd . Labrum fungerer for å utdype acetabulum , og holder dermed lårbenshodet sikrere. Lunaten er leddflaten på acetabulum til lårbenshodet.

Anbefalt: