Hva er porfyrinhud?
Hva er porfyrinhud?

Video: Hva er porfyrinhud?

Video: Hva er porfyrinhud?
Video: Hva er API? 2024, Juli
Anonim

acnes), en gram-positiv anaerob bakterie, er en kommensal organisme hos mennesker hud . Som menneskelige celler produserer bakteriene porfyriner , som viser fluorescerende egenskaper og gjør bakterier synlige med en Wood's lampe. I denne anmeldelsen sammenligner vi porfyrin biosyntese hos mennesker og P.

På samme måte kan man spørre seg, hva er en porfyrintest?

Porfyrintester måle nivået på porfyriner i blodet, urinen eller avføringen. Porfyriner er kjemikalier som hjelper til med å lage hemoglobin, en type proteiner i de røde blodcellene. Hemoglobin fører oksygen fra lungene til resten av kroppen din. Men for mye porfyrin kan bety at du har en type porfyri.

Tilsvarende, hva gjør porfyri med kroppen? Porfyri (por-FEAR-e-uh) refererer til en gruppe lidelser som skyldes en opphopning av naturlige kjemikalier som produserer porfyrin i kropp . Porfyriner er avgjørende for hemoglobins funksjon - et protein i de røde blodcellene som kobles til porfyrin, binder jern og fører oksygen til organer og vev.

For det andre, hva er årsaken til porfyri?

Disse lidelsene er vanligvis arvelige, noe som betyr at de er det forårsaket av abnormiteter i gener som overføres fra foreldre til barn. Når en person har en porfyri , celler klarer ikke å endre kroppskjemikalier som kalles porfyriner og porfyrinforløpere til hem, stoffet som gir blodet dens røde farge.

Hvordan føles et porfyri -angrep?

De vanligste rapporterte svekkende symptomene er diffuse, sterke smerter som påvirker mage, rygg eller lemmer; andre vanlige angrep tegn og symptomer inkluderer kvalme og oppkast, forstoppelse, hypertensjon, motorisk svakhet, søvnløshet eller angst [1-3, 5].

Anbefalt: