Kan tannpleier diagnostisere periodontitt?
Kan tannpleier diagnostisere periodontitt?

Video: Kan tannpleier diagnostisere periodontitt?

Video: Kan tannpleier diagnostisere periodontitt?
Video: Periodontitt 2024, Juni
Anonim

Tannpleiere er ikke ansvarlig for unnlatelse av diagnostisere og behandle periodontal sykdom, så lenge tannpleier dokumenterer grundig sine funn og forklarer dem tydelig til tannlege og pasienten.

Kan en tannhygienist dessuten diagnostisere gingivitt?

Vi som hygienister kan behandle pasienter som har tannlege angst eller ignorering av hjemmepleierutiner; derfor vi kan diagnostisere dem som fobiske, engstelige eller ikke-kompatible. Vi kan behandle gingivitt og periodontitt (ikke-kirurgisk, selvfølgelig). Derfor kan vi diagnostisere disse forholdene.

For det andre, kan en tannhygienist gjøre skalering og rothøvling? Det tekniske uttrykket er et " rotskalering og høvling , "og det har lenge vært en del av en tannlegen standard prosedyrer. De tannlege eller hygienist vil bruke verktøyene til å skrape bort plakett og tannstein på overflaten av emaljen opp under tannkjøttet-ikke bare langs tannkjøttet som ved vanlig rengjøring.

Med hensyn til dette, kan jeg se en hygienist uten å se en tannlege?

Tidligere, hygienister måtte jobbe på resept av en tannlege . Dette betyr at hygienister kan nå utføre sitt fulle omfang av praksis uten resept og uten pasienten må se en tannlege først.

Hva er forskjellen mellom tannlege og hygienist?

Tannpleiere og tannleger begge hjelper pasienter med å oppnå bedre tenner og tannkjøtt. Tannpleiere fokus på rengjøring av tenner, mens tannleger føre tilsyn tannpleiere og gi behandling til pasienter knyttet til tenner, tannkjøtt og munn.

Anbefalt: