Hvilken er bedre DSM eller ICD?
Hvilken er bedre DSM eller ICD?

Video: Hvilken er bedre DSM eller ICD?

Video: Hvilken er bedre DSM eller ICD?
Video: ICD vs. DSM | Mental Disorder Classification Manuals 2024, Juli
Anonim

en ICD er mer omfattende enn DSM . b DSM er mer nøyaktig enn ICD . c ICD er den offisielle internasjonale klassifiseringen innen psykiatri. d DSM er den eneste klassifiseringen som brukes i USA.

Med tanke på dette, hva er forskjellen mellom DSM og ICD?

De ICD er produsert av et globalt helsebyrå med en konstitusjonelle folkehelseoppdrag, mens DSM er produsert av en enkelt nasjonal fagforening. WHOs hovedfokus for klassifisering av psykiske og atferdsforstyrrelser er å hjelpe land med å redusere sykdomsbyrden for psykiske lidelser.

Vet du også, brukes DSM over hele verden? Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser ( DSM ) er håndboken brukt av helsepersonell i USA og store deler av verden som den autoritative guiden til diagnostisering av psykiske lidelser.

Tatt i betraktning dette, hvordan er ICD forskjellig fra DSM og RDoC?

Dette DSM - ICD tilnærming omfatter et aristotelisk syn på psykiske lidelser som stort sett diskrete enheter som er preget av særegne tegn, symptomer og naturhistorier. I motsetning til DSM - ICD , RDoC omfavner et galileisk syn på psykopatologi som et produkt av dysfunksjoner i nevrale kretsløp.

Hva er det psykiatriske DSM ICD-klassifiseringssystemet?

I dag er de to mest etablerte systemer av psykiatrisk klassifisering er Diagnostic and Statistical Manuel of Mental Lidelser ( DSM ) og internasjonal Klassifisering for sykdommer ( ICD ).

Anbefalt: