Hva kan hydroksyklorokin gjøre med øynene dine?
Hva kan hydroksyklorokin gjøre med øynene dine?

Video: Hva kan hydroksyklorokin gjøre med øynene dine?

Video: Hva kan hydroksyklorokin gjøre med øynene dine?
Video: Hydroxychloroquine And What It Does To Your Body 2024, Juni
Anonim

Hos noen mennesker, Plaquenil kan årsaken en tilstand kalt hydroksyklorokin retinopati, ofte referert til som okser- øye makulopati. Som de sykdommen utvikler seg, begynner den å påvirke sentralen syn og blir livsendrende. De endringer er oftest permanente, men i noen tilfeller, syn har forbedret seg.

Ganske enkelt, påvirker hydroksyklorokin øynene dine?

Det er kjent at noen mennesker som tar hydroksyklorokin i mer enn fem år og/eller i høye doser har økt risiko for skader til netthinnen deres, det lysfølsomme laget av celler på baksiden av øye . Dette er kjent som retinal toksisitet eller retinopati.

hva er symptomene på retinal toksisitet? I de tidlige stadiene av HCQ retinal toksisitet , kan de fleste av pasientene være asymptomatiske. Når den første symptomer begynner å dukke opp sine klager er følgende: problemer med lesing, redusert fargesyn, fin visuell endring på grunn av sentral eller paracentral scotoma.

Deretter kan man også spørre, hvordan vet jeg om plaquenil påvirker øynene mine?

“ Øye skade pga Plaquenil er ikke vanlig, sier han. «Sjelden vil noen som har det bra syn og minimale symptomer utvikler tap av sentral syn eller evne til å lese hvis årlig screening gjøres og symptomer rapporteres så snart de oppstår de medisiner kan stoppes hvis toksisitet oppstår.

Er plaquenil retinal toksisitet reversibel?

Generelt, hydroksyklorokin og klorokin retinopati er ikke reversible , og selv etter opphør av medikamenter, ser det ut til at cellulær skade fortsetter i en viss periode. Imidlertid, jo tidligere retinopati gjenkjennes, jo større er sjansen for visuell bevaring.

Anbefalt: