Hva er papillarsystemet?
Hva er papillarsystemet?
Anonim

Det øvre, papillær lag, inneholder et tynt arrangement av kollagenfibre. De papillær laget gir næringsstoffer til utvalgte lag i epidermis og regulerer temperaturen. Begge disse funksjonene utføres med en tynn, omfattende vaskulær system som fungerer på samme måte som andre vaskulære systemer i kroppen.

Også å vite er, hva er den papillære regionen?

De papillær dermis er det øverste laget av dermis. Den fletter seg sammen med rete-ryggene i epidermis og er sammensatt av fine og løst anordnede kollagenfibre. De papillær region består av løst isolært bindevev.

På samme måte, hva er det papillære laget av dermis? De papillærlag er laget av løst, areolært bindevev, noe som betyr kollagen- og elastinfibrene i dette lag danne et løst nett. Dette overfladiske laget av dermis rager inn i stratum basale av epidermis for å danne fingerlignende dermal papiller (se figur 6).

På samme måte blir det spurt, hva er forskjellen mellom det papillære laget og det retikulære laget?

papillærlag er sterkt vaskularisert isolært bindevev som inneholder en vevd matte av kollagen og elastinfibre; og retikulært lag , som står for 80 % av tykkelsen på dermis, er tett uregelmessig bindevev. 8.

Er det 7 lag med hud?

Mennesket hud er kroppens ytre dekning og er det største organet i det intellektuelle systemet. De hud har opp til syv lag av ektodermalt vev og beskytter de underliggende musklene, bein, leddbånd og indre organer.

Anbefalt: