Hvordan påvirker selvfølelsen selvbegrepet?
Hvordan påvirker selvfølelsen selvbegrepet?

Video: Hvordan påvirker selvfølelsen selvbegrepet?

Video: Hvordan påvirker selvfølelsen selvbegrepet?
Video: Hvordan forbedre selvfølelsen 2024, Juni
Anonim

To trekk det påvirke et individs syn på seg selv er selv -- konsept og selv -- respekt . Det er med andre ord evnen til å reflektere over egne egenskaper, ferdigheter og atferd. På den andre siden, selv -- respekt er en holdning eller et syn som et individ har om seg selv.

Rett og slett, hva er faktorene som påvirker selvbegrepet og selvfølelsen?

Selvkonsept er laget av faktorer som for eksempel selvbilde , ideelt selv - og selvtillit . Haworth et al (2010) antyder at det er mange faktorer det kan påvirke din selv -- konsept . De er alder, utdanning, media, utseende, kultur, overgrep, forhold, kjønn og inntekt.

For det andre, hvordan sammenligner individets selvbegrep seg med ditt? Hver individets selv -bilde er en blanding av ulike attributter inkludert våre fysiske egenskaper, personlighetstrekk og sosiale roller. Når vi sammenligne oss selv til andre og synes vi mangler, kan det ha en negativ innvirkning på vår selv --akt. Ideell selv -, eller hvordan du ønsker deg kunne være.

Spørsmålet er også, hva er de tre komponentene i selvkonseptet?

I følge Carl Rogers, selv -- konsept har tre komponenter : selv --bilde, selv -- respekt , og idealet selv -.

Hvilke faktorer påvirker selvfølelsen?

Det er flere faktorer som kan ha en effekt på din selv -- respekt . Barndommen, samfunnet, mediene og menneskene i livet ditt kan alle legge til eller ta fra hvordan du føler om deg selv. Studier har vist at personer som har en usunn selv -- respekt er mer sannsynlig å oppleve stress, angst og depresjon.

Anbefalt: