Hva slags stoff er vankomycin?
Hva slags stoff er vankomycin?

Video: Hva slags stoff er vankomycin?

Video: Hva slags stoff er vankomycin?
Video: Hva slags energi kan negative ord og tanker skape? 2024, Juni
Anonim

Vancomycin er i en klasse med medisiner som kalles glykopeptidantibiotika . Det virker ved å drepe bakterier i tarmen. Vancomycin vil ikke drepe bakterier eller behandle infeksjoner i noen annen del av kroppen når det tas gjennom munnen. Antibiotika fungerer ikke for forkjølelse, influensa eller andre virusinfeksjoner.

Ved siden av dette er Vancomycin et aminoglykosid?

Majoren aminoglykosid antibiotika i klinisk bruk over hele verden inkluderer gentamicin, tobramycin, amikacin, netilmicin, neomycin, isepamicin og arbekacin. En annen nyttig egenskap av aminoglykosider er deres synergisme med antibiotika som hemmer bakteriell celleveggbiosyntese, som β-laktamer og vankomycin.

hvilke infeksjoner brukes vankomycin mot? Vancomycin er brukt å behandle en infeksjon av tarmene forårsaket av Clostridium difficile, som kan forårsake vannaktig eller blodig diaré. Det er også brukt å behandle staph infeksjoner som kan forårsake betennelse i tykktarmen og tynntarmen. Muntlig vankomycin fungerer bare i tarmene.

Spørsmålet er også om vancomycin er en penicillin?

Vancomycin er indikert for penicillin -allergiske pasienter, for pasienter som ikke kan motta eller som ikke har svart på andre legemidler, inkludert penicilliner eller cefalosporiner, og for infeksjoner forårsaket av Vancomycin mottakelige organismer som er resistente mot andre antimikrobielle legemidler.

Er vankomycin et cefalosporin?

Vancomycin , et nyttig bakteriedrepende antibiotikum for selektive kliniske infeksjoner, er den foretrukne behandlingen for alvorlige stafylokokkinfeksjoner når penicillinene og cefalosporiner kan ikke brukes. Det antibakterielle spekteret av vankomycin dekker også andre gram-positive kokker og bakterier og gram-negative kokker.

Anbefalt: