Er det en ventil mellom spiserøret og magen?
Er det en ventil mellom spiserøret og magen?

Video: Er det en ventil mellom spiserøret og magen?

Video: Er det en ventil mellom spiserøret og magen?
Video: Gastroesophageal Reflux Disease (GERD) 2024, Juni
Anonim

De Nedre esophageal lukkemuskel (eller LES) er en muskel som skiller seg spiserøret fra magen . Den fungerer som en ventil som normalt forblir tett lukket for å forhindre at innholdet kommer inn magen fra å sikkerhetskopiere til spiserøret.

Spørsmålet er også, er det en ventil i magen?

De mage mottar mat fra spiserøret. Når maten når slutten av spiserøret, kommer den inn i mage gjennom en muskuløs ventil kalt den nedre esophageal sphincter. Den pyloriske lukkemuskelen er en muskulær ventil som åpnes for å la maten passere fra mage til tynntarmen.

hva forhindrer at mageinnholdet kommer inn i spiserøret? Jo lavere esophageal sphincter (LES) er en bunt av muskler i den nedre enden av spiserøret , der den møter mage . Når LES er stengt, er det forhindrer syre og mageinnhold fra å reise bakover fra mage.

Når det gjelder dette, hva er lukkemuskel mellom spiserør og mage?

Den på toppen av spiserøret kalles den øvre esophageal sfinkter (UES) og den nederst på spiserøret (som skiller spiserøret fra mage ) kalles den nedre esophageal sfinkter (LES). Området i mellom er kjent som kroppen til spiserøret.

Kan en spiserørsmuskel repareres?

Kirurgi kan være et alternativ for disse menneskene. Kirurgi fokuserer på reparere eller bytte ventil i bunnen av spiserøret som vanligvis holder syre fra å bevege seg bakover fra magen. Denne ventilen kalles den nedre esophageal sphincter (LES). Derimot, esophageal kreft er sjelden, selv hos mennesker med Barretts.

Anbefalt: