Hva er den mikroskopiske anatomien til en Myofiber?
Hva er den mikroskopiske anatomien til en Myofiber?

Video: Hva er den mikroskopiske anatomien til en Myofiber?

Video: Hva er den mikroskopiske anatomien til en Myofiber?
Video: What Ibuprofen Does to the Body 2024, September
Anonim

Anatomisk når det gjelder mikroanatomi

EN myofibril (også kjent som en muskelfibrill) er en grunnleggende stavlignende enhet i en muskelcelle. Muskler er sammensatt av rørformede celler kalt myocytter, kjent som muskelfibre i tverrstripet muskel, og disse cellene inneholder igjen mange kjeder av myofibriller.

Bare så, hva er en Myofiber?

EN myofiber er en multinucleated single muskelcelle (se figur 1, nedenfor). Fysisk varierer de i størrelse fra under hundre mikrometer i diameter og noen få millimeter i lengde til noen få hundre mikrometer på tvers og noen få centimeter i lengde. Næringsstoffer bringes inn i cellen og oksideres for å frigjøre energi.

Spørsmålet er deretter, hva er grunninnholdet i en Myofiber? Myofibrilene består av tykke og tynne myofilamenter, som bidrar til å gi muskelen det stripete utseendet. De tykke filamentene er sammensatt av myosin, og de tynne filamentene er hovedsakelig aktin, sammen med to andre muskelproteiner, tropomyosin og troponin.

Man kan også spørre, hva er den mikroskopiske anatomien til skjelettmuskulaturen?

De mikroskopisk anatomi av skjelettmuskulatur består av: endomysium, epimysium, fascicle, fiber, myofilament, myofibril, perimysium, sarcolemma, sarkomer, sarkoplasma og sene. M -linjen i midten av H -sonen inneholder små proteinlinjer som holder tykke filamenter sammen.

Hva er forskjellen mellom en Myofiber og en Myofibril?

Som substantiv forskjellen mellom myofibril og myofiber er det myofibril er (muskel) sylindriske organeller, funnet i muskelceller, som er den kontraktile enheten til muskler mens myofiber er muskelfiber.

Anbefalt: