Hvordan metaboliseres medisiner?
Hvordan metaboliseres medisiner?

Video: Hvordan metaboliseres medisiner?

Video: Hvordan metaboliseres medisiner?
Video: Pharmacokinetics 4 - Metabolism 2024, Juli
Anonim

Mest narkotika må passere gjennom leveren, som er hovedstedet for stoffskifte . En gang i leveren, konverterer enzymer prodrugs til aktive metabolitter eller konverterer aktive narkotika til inaktive former. Leverens primære mekanisme for metaboliserer medisiner er via en spesifikk gruppe av cytokrom P-450 enzymer.

Hvilke medisiner metaboliseres derfor av leveren?

De lever er det viktigste stedet for stoffskifte.

Narkotika Nevnt i denne artikkelen.

Legemiddelnavn Velg Handel
Acetaminophen TYLENOL
Karbamazepin TEGRETOL
Metronidazol FLAGYL
Teofyllin ELIXOPHYLLIN

Ved siden av ovenfor, hva er prosessen med metabolisme i farmakokinetikk? Metabolisme er den prosess der medisiner blir kjemisk endret fra en lipidløselig form egnet for absorpsjon og distribusjon til en mer vannløselig form som er egnet for utskillelse . De prosess eliminerer effektivt moderstoffet.

På samme måte kan man spørre, hvordan påvirker stoffskiftet stoffene?

Leverens rolle i Legemiddelmetabolisme Legemiddelmetabolisme er prosessen med å endre molekylene deres kjemisk etter at de har kommet inn i kroppen. Generelt er metabolisme av en legemiddel reduserer dets terapeutiske effekt . Flertallet av narkotika metaboliseres for å øke vannløseligheten for å tillate eliminering i urin eller galle.

Hvordan skilles metabolitter ut av kroppen?

De fleste rusmidler (eller metabolitter ) er utskilt ved nyrene. Tre prosesser kan forekomme i nyre utskillelse : glomerulær filtrering, tubulær sekresjon og passiv reabsorpsjon. Det er imidlertid mange stoffer utskilles inn i galle via leveren og enkelte flyktige stoffer (primært gassformige anestetika) kan utskilles via lungene.

Anbefalt: