Hva heter skuldermuskelen?
Hva heter skuldermuskelen?

Video: Hva heter skuldermuskelen?

Video: Hva heter skuldermuskelen?
Video: Hode skulder kne og tå og flere sanger - barnerim for småbarn på norsk Tinyschool Norsk 2024, Juli
Anonim

Samlingen av muskler og sener i skulder er kjent som rotator mansjetten. Det stabiliserer skulder og holder hodet til humerus i glenoid, et grunt hulrom i scapula. De muskler av rotator -mansjetten inkluderer suprasinatus, infraspinatus, teres minor og subscapularis.

På denne måten, hva heter skuldermusklen?

Rotator -mansjetten er et anatomisk begrep gitt til gruppen på fire muskler og senene deres som virker for å stabilisere skulderen. Disse musklene er supraspinatus, infraspinatus, teres minor og subscapularis og som holder hodet til humerus i glenoidhulen under bevegelse.

I tillegg, hva kalles området mellom skulderen og nakken? Det er mulig å føle at musklene til den overlegne trapezius blir aktive ved å holde en vekt i den ene hånden foran kroppen, og med den andre hånden å berøre område mellom de skulder og nakke.

Hva er de viktigste musklene i skulderen?

De viktigste skuldermusklene er de fire rotator mansjettmusklene - subscapularis, supraspinatus , infraspinatus og teres mindre muskler - som kobler skulderbladet til humerus og gir støtte til glenohumeral leddet.

Hva er skulderen?

De skulder er en av de største og mest komplekse leddene i kroppen. De skulder ledd dannes der humerus (overarmsbenet) passer inn i skulderbladet ( skulder blad), som en kule og fatning. Kragebenet (kragebeinet) møter akromionen i det akromioklavikulære leddet.

Anbefalt: