Hva er en VHC spacer?
Hva er en VHC spacer?

Video: Hva er en VHC spacer?

Video: Hva er en VHC spacer?
Video: EasyChamber Anti-Static Spacer Device 2024, Juli
Anonim

EN VHC er en mellomrom som er produsert med en enveisventil for å regulere inspiratorisk strømning og forhindre utånding inn i enheten. Ofte er a VHC har en fløyte for å gi tilbakemelding på riktig inspiratorisk flyt. På grunn av sin enveisventil og fløyte er VHC å foretrekke avstandsstykker . Inspirasjonens hastighet er viktig.

På samme måte kan du spørre, hva er fordelen med å bruke en spacer?

Avstandsstykker har to fordeler : de forbedrer ofte koordineringen mellom levering av medisinen fra inhalatoren og pusting av den på bronkiene; og de reduserer mengden medisiner som legger seg i munnen og halsen.

hvor mye mer effektiv er en spacer? Kliniske studier har vist at ved å legge til en mellomrom til en dosert inhalator under trykk kan legemiddeltilførselen til lungene forbedres med 40% til 60% 1 Av denne grunn bør du alltid a mellomrom i forbindelse med puffer for både din daglige forebyggende medisin og når du bruker avlasteren i en nødssituasjon.

Med tanke på dette, hva er forskjellen mellom et mellomrom og et holdekammer?

Avstandsstykker og holdekamre er enheter som holde medisiner i noen sekunder etter at den er sluppet ut av inhalatoren. De forskjell mellom de to er at holdekammer er designet med en enveisklaff som fanger og suspenderer medisinen lenge nok til at du kan inhalere over tre til fem sekunder.

Må du ha resept på et mellomrom?

Avstandsstykker /VHC er medisinsk utstyr. Legen din kan Skriv en resept på en spacer å gå med din inhalator og du vil vanligvis få enheten på et apotek eller et DME-selskap (durable medical equipment). Hvis du ikke gjør det har resept fra legen din for denne enheten, du kan kjøp dem på nettet.

Anbefalt: