Hvorfor kalles det medulloblastoma?
Hvorfor kalles det medulloblastoma?

Video: Hvorfor kalles det medulloblastoma?

Video: Hvorfor kalles det medulloblastoma?
Video: Medulloblastoma 2024, Juni
Anonim

Medulloblastoma er en kreftsvulst-også kalt cerebellar primitiv neuroektodermal tumor (PNET)-som starter i hjernegruppen ved bunnen av skallen, kalt bakre fossa. Disse svulstene har en tendens til å spre seg til andre deler av hjernen og til ryggmargen.

Dessuten, hva forårsaker medulloblastom?

Genetiske tilstander: Personer med kreft predisponeringssyndrom som Li-Fraumeni syndrom, Turcot syndrom og Nevoid basalcellekarsinom syndrom (Gorlin syndrom) er mer sannsynlig å utvikle medulloblastoma . Se vår arvelige kreftsyndrom side for mer informasjon.

På samme måte kan medulloblastom være godartet? Barndom medulloblastoma er en sykdom der godartet (ikke -kreft) eller ondartede (kreft) celler dannes i hjernens vev. Hjernesvulster kan forekommer hos både barn og voksne; behandling for barn kan imidlertid være annerledes enn behandling for voksne.

Med hensyn til dette, hva er medulloblastoma grade4?

Medulloblastomer er alle klassifisert som Karakter IV-svulster. Dette betyr at de er ondartede (kreft) og raskt voksende. Det er fire undertyper som er identifisert hos barn med medulloblastoma.

Kan medulloblastoma kureres?

Medulloblastom . Behandling. Den mest effektive behandlingen for medulloblastoma er en kombinasjon av terapier som inkluderer kirurgi, strålebehandling og cellegift. Pasienter med "høy risiko" sykdom (svulsten har spredt seg eller kan ikke fjernes fullstendig med kirurgi) kan fortsatt være helbredet , men kurere prisene er lavere.

Anbefalt: