Hva er serum i immunologi?
Hva er serum i immunologi?

Video: Hva er serum i immunologi?

Video: Hva er serum i immunologi?
Video: Хватит Покупать в МАГАЗИНЕ! Сделайте САМИ! 3 Ингредиента + 10 Минут! Сыр в Домашних Условиях 2024, September
Anonim

Serum inkluderer antistoffer, antigener, elektrolytter, hormoner og eventuelle eksogene stoffer som legemidler og mikroorganismer og alle proteiner forventer det som brukes i blodpropp.

Også å vite er, hva er immunserum?

substantiv. en serum som inneholder naturlig eller kunstig produserte antistoffer mot et gitt antigen, hentet fra mennesker eller dyr.

Man kan også spørre, hva er serum i biologi? ? r/m/) er den væske- og oppløste komponenten i blodet som ikke spiller en rolle ved koagulering. Serum inkluderer alle proteiner som ikke brukes ved blodpropp; alle elektrolytter, antistoffer, antigener, hormoner; og eventuelle eksogene stoffer (f.eks. legemidler eller mikroorganismer).

Man kan også spørre, hva er serumfunksjonen?

Det menneskelige serum er en sirkulerende bærer av eksogene og endogene væsker i blodet. Det lar stoffer holde seg til molekylene i serumet og begraves i det. Menneskelig serum hjelper dermed med transport av fettsyrer og skjoldbruskkjertel hormoner som virker på de fleste cellene som finnes i kroppen.

Hva er serum og plasma?

Plasma er den delen av blodet, som inneholder blodkoaguleringsmiddel kalt fibrinogen, mens serum er den flytende delen av blodet og inneholder ikke koagulasjonsmiddel. Blod består av hvite blodlegemer, røde blodlegemer og blodplater som flyter i væsken som kalles plasma.

Anbefalt: