Hva er positiv seleksjon i thymus?
Hva er positiv seleksjon i thymus?

Video: Hva er positiv seleksjon i thymus?

Video: Hva er positiv seleksjon i thymus?
Video: Positive and Negative Selection for the USMLE Step 1 2024, Juni
Anonim

I thymus de gjennomgår en modningsprosess, som innebærer at cellene reagerer mot antigener (" positivt utvalg "), men at de ikke reagerer mot antigener som finnes på kroppsvev (" negativ utvalg Hver T -celle har en distinkt T -celle reseptor, egnet for et bestemt stoff, kalt et antigen.

På samme måte blir det spurt, hva er positivt utvalg av T -celler?

Positivt utvalg oppstår når det er dobbelt positive T -celler binde kortikal epitel celler uttrykker klasse I eller klasse II MHC pluss selvpeptider med høy nok affinitet til å få overlevelsessignalet.

På samme måte, hva er tymisk seleksjon? Thymic utvalg finner sted i thymus og omtrent 2% av de opprinnelige, umodne T -cellene overlever denne prosessen. Som følge av dette utvalg er populasjoner av T-cellekloner, som hver har et potensial til, som kompleksert med MHC, å gjenkjenne mange fremmede, dvs. eksogene antigener, men ikke selvantigener.

Vet også, hva er positiv og negativ seleksjon?

I biologi. Negativt utvalg (naturlig valg ), selektiv fjerning av sjeldne alleler som er skadelige. Negativt utvalg (kunstig utvalg ), når negativ , heller enn positivt , egenskaper til en art er valgt for.

Hva er positiv og negativ seleksjon av T-lymfocytter?

Neste, positivt utvalg sjekker det T-celler har vellykket omorganisert sitt TCRα-lokus og er i stand til å gjenkjenne peptid-MHC-komplekser med passende affinitet. Negativt utvalg i medulla sletter deretter T-celler som binder for sterkt til selvantigener uttrykt på MHC-molekyler.

Anbefalt: