Hva er en dermatomtest?
Hva er en dermatomtest?

Video: Hva er en dermatomtest?

Video: Hva er en dermatomtest?
Video: Hva er en NFT? Mine NFT tips! 2024, Juli
Anonim

Dermatomer kan også brukes av helsepersonell til å vurdere og diagnostisere det eksakte nivået av ryggmarg eller nerveskade hos en pasient med ryggmargsskade, for eksempel fra en bilulykke eller dykking.

Følgelig, hva er dermatomer?

EN dermatome er et hudområde som hovedsakelig forsynes av afferente nervefibre fra en enkelt dorsal rot av spinalnerven som utgjør en del av en spinalnerve. Det er 8 livmorhalsnerver (C1 er et unntak uten nr dermatome ), 12 brystnerver, 5 lumbale nerver og 5 sakrale nerver.

For det andre, hva er forskjellen mellom dermatomer og perifere nerver? EN dermatom er et hudområde levert av fibre fra en enkelt nerve rot. Hver dermatom er knyttet til en bestemt nerve rot. Hver perifer nerve består av fibre som stammer fra den forskjellige nerven røtter. En hudregion levert av en perifer nerve kalles kutan innervering av det nerve (Fig.

Følgelig, hva forteller dermatomer deg?

Spinalnerver bidrar til å videresende informasjon fra andre deler av kroppen til sentralnervesystemet. Som sådan, hver dermatome overfører sensoriske detaljer fra et bestemt hudområde tilbake til hjernen din. Dermatomer kan være behjelpelig med å evaluere og diagnostisere tilstander som påvirker ryggraden eller nerverøttene.

Hvorfor er det ingen dermatomer i ansiktet?

Som det gjelder hudinnervasjon av ansikt og nakke der er også bidrag fra cervical spinal nerver (C2, C3, C4). Merk: Spinalnerven ved C1 mangler signifikant afferent input fra huden og er derfor den eneste spinalnerven uten enhver representasjon som en dermatome.

Anbefalt: