Hvordan påvirker lys cellulær respirasjon?
Hvordan påvirker lys cellulær respirasjon?

Video: Hvordan påvirker lys cellulær respirasjon?

Video: Hvordan påvirker lys cellulær respirasjon?
Video: Cellular Respiration (UPDATED) 2024, Juni
Anonim

Cellulær respirasjon gjør det ikke avhenge av lys . Fotosyntese gjør avhengig av lys . Mengden lys gjør det indirekte påvirke mobil respirasjon ved å redusere mengden glukose som trengs for mobil respirasjon . Mobil respirasjon fortsetter inne i planteceller, uansett om lys skinner på planten eller ikke.

På denne måten, trengs lys for celleånding?

Mobil respirasjon , på den annen side, er prosessen der levende ting omdanner oksygen og glukose til karbondioksid og vann, og dermed gir energi. Det krever ikke tilstedeværelse av sollys og forekommer alltid i levende organismer. Mobil respirasjon foregår i mitokondriene til celler.

I tillegg, hvordan påvirker vann cellulær respirasjon? Fotosyntesen lager glukosen som brukes i mobil respirasjon å lage ATP. Glukosen blir deretter omgjort til karbondioksid, som brukes i fotosyntese. Samtidig som vann brytes ned for å danne oksygen under fotosyntesen, i mobil respirasjon oksygen kombineres med hydrogen for å danne vann.

Spørsmålet er deretter hva som påvirker mobil respirasjon?

Vi skal først se på hva mobil respirasjon er, og deretter utforske hvordan tre faktorer påvirker det: temperatur, glukosetilgjengelighet og oksygenkonsentrasjon.

Hvordan påvirker temperaturen mobil respirasjon?

Økningen i temperatur øker hastigheten på mobil respirasjon . Det er på grunn av at varmen fremskynder reaksjonene, betyr at den kinetiske energien er høyere. Det betyr at reaksjoner øker hastigheten og hastigheten på mobil respirasjon øker. Når temperatur reduseres for å spare energi, mobilnettet sakte prosesser.

Anbefalt: