Hvilke leddbånd er forbundet med Costovertebrale ledd?
Hvilke leddbånd er forbundet med Costovertebrale ledd?

Video: Hvilke leddbånd er forbundet med Costovertebrale ledd?

Video: Hvilke leddbånd er forbundet med Costovertebrale ledd?
Video: Thoracic Vertebrae and Rib Osteology, plus the Ligaments of the Costovertebral joints 2024, September
Anonim

The Radiate Leddbånd (ligamentum capituli costæ radiatum; fremre costovertebral eller stellate leddbånd ). -Strålen leddbånd forbinder den fremre delen av hodet på hver ribbe med siden av kroppene til to vertebræer, og det intervertebrale fibrobrusk mellom dem.

Dessuten, hvilken type ledd er Costovertebral?

Dette danner synovial plan (glide) ledd, artikulasjonen av hodet av ribbein , som styrkes av leddbåndet i hodet og det mellomkapitalbåndet. Artikulasjon av tuberkelen er til den tverrgående prosessen til den nedre ryggvirvelen.

Videre, hvor mange Costovertebrale ledd er det? to

På samme måte kan man spørre seg, hva er funksjonen til Costovertebral og Costotransverse fasettene?

Dette costotransvers ledd er tilstede i alle unntatt det ellevte og tolvte ribben. De ti første ribbeina har to ledd i umiddelbar nærhet bakre; de costovertebral ledd og costotransvers ledd. Dette arrangementet begrenser bevegelsen til ribbeina slik at de kan arbeide parallelt under pusten.

Er Costovertebral joint en synovial joint?

De to fasettene artikulerer med ryggvirvellegemene over og under for å danne costovertebral joint . Denne overflaten på tuberkel på ribben artikulerer med spissen av den tverrgående prosessen, for å danne den costo-tverrgående ledd . Disse to ledd er ledd i leddet.

Anbefalt: