Hvor ligger Wernicke -området?
Hvor ligger Wernicke -området?

Video: Hvor ligger Wernicke -området?

Video: Hvor ligger Wernicke -området?
Video: How to use data to make a hit TV show | Sebastian Wernicke 2024, September
Anonim

Wernickes område er klassisk plassert i den bakre delen av den overordnede temporale gyrus (STG) på (oftest) venstre hjernehalvdel. Dette område omkranser den auditive cortex på lateral sulcus (den delen av hjernen hvor tinninglappen og parietallapp møtes).

Deretter kan man også spørre, hva er Wernickes område ansvarlig for?

Wernickes område Plassering og funksjon. Wernickes område er den delen av hjernen som er viktig for språkutviklingen. Den ligger i tinninglappen på venstre side av hjernen og er ansvarlig for forståelsen av talen, mens Broca område er knyttet til produksjon av tale.

I tillegg, hva er funksjonen til Brocas område og Wernickes område? Når det gjelder funksjoner , snart kan vi si at Wernickes område har ansvar for språkforståelse/-forståelse, den Brocas område er ansvarlig for å produsere tale, dvs. kommunisere tankene våre, mens vinkelgyrusen er ansvarlig for å bruke sensorisk informasjon som en viktig del av

På samme måte, hva er forskjellen mellom Broca og Wernicke-området?

Brocas område er den motoriske talen område og det hjelper i bevegelser som kreves for å produsere tale. Dette kalles Broca sin afasi. Wernickes område , som ligger i parietal og tinninglapp, er det sensoriske område . Det hjelper med å forstå tale og bruke de riktige ordene til å uttrykke tankene våre.

Er Wernickes område på begge halvkule?

I en normal layout Wernickes område er i tinninglappen til venstre halvkuler . Dette har blitt fastslått ved studier av taleforståelse i både splitte hjernepasienter og andre med betydelige lesjoner i venstre halvkule Wernickes område . Nøyaktig hvordan disse bilaterale områder samarbeide er pågående arbeid.

Anbefalt: