Innholdsfortegnelse:

Hvordan har du det Guillain Barre?
Hvordan har du det Guillain Barre?

Video: Hvordan har du det Guillain Barre?

Video: Hvordan har du det Guillain Barre?
Video: КАК НАУЧИТЬ ДЕВУШКУ ЕЗДИТЬ на ЭЛЕКТРОСКУТЕРЕ Новая ведущая электротранспорта Электроскутеры SKYBOARD 2024, Juni
Anonim

Plasmaferese (plasmautveksling)

Immunsystemet produserer proteiner som kalles antistoffer som normalt angriper skadelige fremmedstoffer, som bakterier og virus. Guillain - Barré oppstår når immunsystemet ved en feiltakelse lager antistoffer som angriper de sunne nervene i nervesystemet.

Så hvordan får du Guillain Barre?

Guillain-Barré syndrom kan utløses av:

  1. Vanligvis infeksjon med campylobacter, en type bakterier som ofte finnes hos fjærfe som ikke er kokt.
  2. Influensavirus.
  3. Cytomegalovirus.
  4. Epstein-Barr-virus.
  5. Zika -virus.
  6. Hepatitt A, B, C og E.
  7. HIV, viruset som forårsaker AIDS.
  8. Mycoplasma lungebetennelse.

Spørsmålet er deretter hvem som er utsatt for Guillain Barre syndrom? Kjønn: Det er litt mer sannsynlig at menn får GBS. Alder: Fare øker med alderen. Campylobacter jejuni bakteriell infeksjon: En vanlig årsak til matforgiftning, denne infeksjonen oppstår noen ganger før GBS. Influensavirus, HIV eller Epstein-Barr-virus (EBV): Disse har oppstått i forbindelse med tilfeller av GBS.

Med tanke på dette, hvor lang tid tar det å utvikle Guillain Barre syndrom?

Selv om noen mennesker kan ta måneder og til og med år for å komme seg, de fleste med Guillain - Barré syndrom oppleve denne generelle tidslinjen: Etter de første tegnene og symptomene har tilstanden en tendens til å forverres gradvis i omtrent to uker. Symptomene når et platå innen fire uker.

Er det en blodprøve for Guillain Barre syndrom?

Guillain - Barré syndrom (GBS) er generelt diagnostisert på klinisk grunnlag. Grunnleggende laboratoriestudier, for eksempel fullført blod tellinger (CBC) og metabolske paneler, er normale og av begrenset verdi i de opparbeide. De blir imidlertid ofte beordret til å ekskludere andre diagnoser og bedre å vurdere funksjonell status og prognose.

Anbefalt: