Er larver entall eller flertall?
Er larver entall eller flertall?

Video: Er larver entall eller flertall?

Video: Er larver entall eller flertall?
Video: Video 679 Kroppsdeler i flertall (ei hånd - to hender!) 2024, Juni
Anonim

Det er nysgjerrig at FLERTALL skjemaer blir misbrukt -- som om de var begge deler entall og flertall . Ta ordet " larve "(pl.) larver "). Mange ikke-biologer bruker feilaktig ordet " larver " som begge entall og flertall ["en larver "," to larver "].

Med tanke på dette, hva er den riktige flertallsformen for larver?

Det raske svaret flertall av larve er larver.

Tilsvarende, hva er en larve for barn? Ordet larve brukes på unger av visse dyr som må gjennomgå store fysiske endringer før de blir voksne. En ung frosk klekker seg ut fra egget som en vannlevende haletopp og blir gradvis forvandlet til den luftpustende voksne. En rumpetroll er derfor en larve . Mer enn en larve er kalt larver.

Med tanke på dette, er svin entall eller flertall?

Ordformer: svin , svinespråknotat: Formen svin brukes som flertall for mening [sanse 1]; svin brukes både som entall og flertall for mening, [sense 2]. Hvis du ringer noen a svin , du misliker dem eller tror at de er en dårlig person, vanligvis fordi de har oppført seg ubehagelig mot deg.

Hva er flertallet av grunnlaget?

Ser på substantivet basis på Wiktionary.com indikerer det at flertall er enten baser eller baseis. Det ser ut til at den sjeldne basen kommer fra gresk, men de vanlige basene refererer bare tilbake til basis og det forklarer ikke flertall etymologi.

Anbefalt: