Kan tre asbest?
Kan tre asbest?

Video: Kan tre asbest?

Video: Kan tre asbest?
Video: Asbest herkennen met Roger 2024, Juli
Anonim

DØRPAKNINGER i ovner, tre ovner og kullovner. Slitte seler kan utgivelse asbest fibre under bruk. ASBEST Sement TAK, SINGLER og SIDING. Det er ikke sannsynlig at disse produktene kommer ut asbest fibre med mindre de er saget, dillet eller kuttet.

Tilsvarende er det asbest i trepanel?

Brian Dunbar svarer: Your panel er sannsynligvis et "hardboard" panel som er finslipt tre fibre bundet sammen med varme og trykk. Selv om mange byggematerialer produsert før 1974 inneholder en form for asbest , vår forskning avdekket ikke noen hardboard panel som ble produsert med asbest.

For det andre, hvorfor asbest er helseskadelig? Asbest er farlig fordi den har evnen til å brytes ned til mikroskopisk tynne fibre. Når de er plassert i lungevevet, kan disse fibrene forårsake flere alvorlige sykdommer, inkludert lungekreft, asbestose (en arrdannelse i lungevevet) og mesothelioma (kreft i slimhinnen i lungehulen).

Holder du dette i sikte, kan møbler asbest?

Asbest ble ofte brukt i møbler mellom 1930- og 60-tallet. Materialet ble brukt i stoler å gi dempende støtte. Sofaer med fjærer installert inni dem kan ha asbest på undersiden. Møbler med dette farlige materialet vevd inn i det er ofte farget i gull eller sølv.

Er det greit å bo i et hus med asbest?

Du kan bor i et hus med asbest . Når asbest -inneholdende materiale er forstyrret, forverret eller ødelagt, men det kan være skadelig for helsen din. For eksempel, hvis du borer, sliper eller kutter disse byggematerialene, vil det produsere en sky av asbest fibre som du eller folk bor i hjemmet ditt kan puste inn.

Anbefalt: