Hva er mediastinal emfysem?
Hva er mediastinal emfysem?

Video: Hva er mediastinal emfysem?

Video: Hva er mediastinal emfysem?
Video: Начальные проявления ХОБЛ у детей на КТ РАСШИФРОВКЕ грудной клетки 2024, Juli
Anonim

Mediastinal emfysem , lomme med luft som omgir hjertet og sentrale blodårer inneholdt i mediastinum (det sentrale hulrommet i brystet som ligger mellom lungene) som vanligvis dannes som et resultat av lungebrudd.

Hva forårsaker derfor en Pneumomediastinum?

Pneumomediastinum kan skje når trykket stiger i lungene og årsaker luftsekkene (alveolene) til å briste. En annen mulig årsaken er skade på lungene eller andre strukturer i nærheten som lar luft lekke inn i midten av brystet. Årsaker av pneumomediastinum inkluderer: en skade på brystet.

Er Pneumomediastinum livstruende på samme måte? Mulige komplikasjoner Denne tilstanden kalles et pneumoperikardium. I andre sjeldne tilfeller bygger det seg opp så mye luft midt på brystet at det presser på hjertet og de store blodårene, slik at de ikke kan fungere skikkelig. Alle disse komplikasjonene krever akutt oppmerksomhet fordi de kan være det livstruende.

Med tanke på dette, hvordan behandles Pneumomediastinum?

Anbefalte behandlinger inkluderer: Del på Pinterest Sengeleie anbefales som en behandling til pneumomediastinum . Hvis en lungesykdom bidrar til pneumomediastinum , vil den tilstanden vanligvis kreve behandling . Leger kan foreskrive antibiotika for infeksjoner eller pustebehandlinger for astma, for eksempel.

Er luft rundt hjertet farlig?

Mulige komplikasjoner Luft kan bygge seg opp og gå inn i rommet rundt lungene (pleural plass), noe som får lungene til å kollapse. I sjeldne tilfeller, luft kan komme inn i området mellom hjerte og den tynne posen som omgir hjerte . Denne tilstanden kalles et pneumopericardium.

Anbefalt: