Hva er kompensatorisk emfysem?
Hva er kompensatorisk emfysem?

Video: Hva er kompensatorisk emfysem?

Video: Hva er kompensatorisk emfysem?
Video: Hva er UMS? 2024, Juli
Anonim

Kompenserende emfysem er en tilstand der en del av lungen øker i størrelse og funksjon, når en annen del er ødelagt eller midlertidig ubrukelig. Det oppstår for eksempel i forbindelse med lungebetennelser, pleural effusjoner og pneumothorax.

Med tanke på dette, hva betyr merket emfysem?

Emfysem er en type kronisk obstruktiv lungesykdom. Luftsekkene i lungene blir skadet og strukket. Dette resulterer i kronisk hoste og pustevansker. Røyking er den vanligste årsaken, men emfysem kan også være genetisk.

I tillegg, hvorfor kalles emfysem rosa puffer? Emfysem lidende er kalt " rosa puffer ". Det er at de hyperventilerer. Så selv om personer med bronkitt hyperventilerer (opp tidevannsmengden ved å puste mer), vil de ikke være i stand til å opprettholde tilstrekkelig oksygennivå i blodet, så folk med bronkitt, og ikke emfysem , vises cyanotisk.

Følgelig, hva er ekte emfysem?

Emfysem er en kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) som viser seg som en unormal og permanent utvidelse av luftrom distalt til de terminale bronkiolene. Det er uvanlig at noen har rent emfysem med mindre det er et resultat av genetiske abnormiteter.

Hva er patofysiologien til emfysem?

Emfysem er en patologisk diagnose definert ved permanent utvidelse av luftrom distalt til de endelige bronkiolene. Dette fører til en dramatisk nedgang i det alveolære overflatearealet som er tilgjengelig for gassutveksling. Videre fører tap av alveoler til begrensning av luftstrømmen med to mekanismer.

Anbefalt: