Innholdsfortegnelse:

Hva gjør emfysem med lungene?
Hva gjør emfysem med lungene?

Video: Hva gjør emfysem med lungene?

Video: Hva gjør emfysem med lungene?
Video: Эмфизема (хроническое обструктивное заболевание легких) - центриацинарная, панацинозная 2024, Juni
Anonim

Emfysem er en langsiktig, progressiv sykdom i lungene som først og fremst forårsaker kortpustethet forfaller til overinflasjon av alveolene (luftsekker i lungen). Hos mennesker med emfysem , er lungevevet involvert i utveksling av gasser (oksygen og karbondioksid) svekket eller ødelagt.

På samme måte spør folk, hvordan påvirker emfysem lungene?

Emfysem er en tilstand som innebærer skader til veggene i luftsekkene (alveolene) i lungen. Når du puster ut, krymper alveolene og tvinger karbondioksid ut av kroppen. Når emfysem utvikler seg, blir alveolene og lungevevet ødelagt. Med dette skader , alveolene kan ikke støtte bronkialrørene.

Videre, hva er forventet levetid for en person med emfysem? Nåværende røykere med stadium 1 KOLS har en forventet levealder på 14,0 år, eller 0,3 år lavere. Røykere med stadium 2 KOLS har en forventet levealder på 12,1 år, eller 2,2 år lavere. De med stadium 3 eller 4 KOLS har en forventet levealder på 8,5 år, eller 5,8 år lavere.

Ved siden av ovenfor, kan lungene dine gro av emfysem?

Emfysem årsaker de luftsekker inn lungene dine å forverres. Det er ingen kurere til emfysem , men behandlinger er tilgjengelige for å lindre symptomer og forhindre ytterligere lunge skader. Folk som har emfysem og røyk bør slutte å røyke umiddelbart.

Hva er den beste behandlingen for emfysem?

Behandling

  • Bronkodilatatorer. Disse stoffene kan bidra til å lindre hoste, kortpustethet og pusteproblemer ved å slappe av innsnevrede luftveier.
  • Inhalerte steroider. Kortikosteroidmedisiner som inhaleres som aerosolspray reduserer betennelse og kan bidra til å lindre kortpustethet.
  • Antibiotika.

Anbefalt: