Hvorfor er ryggmargen kortere enn ryggraden?
Hvorfor er ryggmargen kortere enn ryggraden?

Video: Hvorfor er ryggmargen kortere enn ryggraden?

Video: Hvorfor er ryggmargen kortere enn ryggraden?
Video: СРЕДА 🔮 23 МАРТА 🌷 ЕЖЕДНЕВНЫЙ ТАРО НА ЗНАКАХ 💗ВОЛШЕБНЫЙ ПОРТАЛ! (Включить субтитры) 2024, Juni
Anonim

Fordi det ryggmarg er betraktelig kortere enn ryggvirvelsøylen (se figur 1.10A), lumbale og sakrale nerver løper et stykke i vertebral kanalen før den dukker opp, og danner dermed en samling av nerve røtter kjent som cauda equina.

Derfor, hvorfor er ryggraden lengre enn ryggmargen?

Imidlertid, fordi virvelsøylen vokser lengre enn ryggmargen , ryggmarg segmenter samsvarer ikke med vertebral segmenter hos den voksne, spesielt i de nedre ryggmarg . For nervene i de nedre ryggmarg , betyr dette at de går ut av virvelsøylen mye lavere (mer forsiktig) enn sine røtter.

Vet også, hvorfor er ryggmargen kortere enn quizlet på ryggvirvlene? Fordi det ryggmarg er kortere enn ryggraden , nerver som oppstår fra lumbale, sakrale og coccygeal regionene i ryggmarg ikke forlate virvelsøylen på samme nivå de forlater ledning.

Videre, er ryggmargen kortere enn ryggraden?

De ryggmarg ligger i vertebral foramen og består av 31 segmenter: 8 livmorhals , 12 thorax, 5 lumbale, 5 sakrale og 1 coccygeal. De ryggmarg er kortere enn lengden på beinet ryggrad ; de ryggmarg strekker seg bare ned til den siste av thorax ryggvirvler.

Hvorfor er ryggmargen forstørret i cervical og lumbal?

De livmorhalsen og korsryggen forstørrelser av ryggmarg skyldes forstørrelse av den grå substansen som inneholder det nevrale maskineriet som er nødvendig for å betjene lemmene. De ledning ender i overdelen korsrygg region (L1-2) ved conus medullaris (se figur).

Anbefalt: