Hva er Xiphisternal-leddet?
Hva er Xiphisternal-leddet?

Video: Hva er Xiphisternal-leddet?

Video: Hva er Xiphisternal-leddet?
Video: HERMAN FLESVIG | Spis riktig | White YEEZYS + Kritiske foreldre | LOGG 2024, Juli
Anonim

De xifisternal ledd (eller xifisternal synchondrosis) er et sted nær bunnen av brystbenet, hvor brystbenets kropp og xiphoid -prosessen møtes. Det er strukturelt klassifisert som en synkondrose, og funksjonelt klassifisert som en synartrose.

Hvilket vertebralnivå er Xiphisternal -leddet her?

Den er plassert mellom manubrium og xiphoid -prosessen, og ligger ved nivå av T5 – T9 ryggvirvler . På sidekantene artikulerer kroppen med kystbruskene fra andre til syvende ribben, og danner en xifisternal ledd i dets kryss med xiphoid-prosessen.

Vet også, hva er chondrosternal ledd? Kondrosternale ledd . Mellom mediale ender av 1.-7. Bruskbrusk og lateral grense til brystbenet er der disse ledd er funnet. Sternokostal ledd er det hyppige begrepet som brukes av klinikere. Først kondrosternal ledd er primær brusk ledd (synkondrose) og tillater ingen bevegelse.

Med dette i betraktning, hvilken type ledd er det manubriosternale leddet?

bruskledd

Hva slags ledd er Sternokostale ledd?

De sternokostale leddene også kjent som sternochondrale ledd (eller costosternale artikulasjoner ), er synovialfly leddene i bruskene i de sanne ribbeina med brystbenet, med unntak av det første, som er en synkondrose siden brusk er direkte forent med brystbenet.

Anbefalt: