Hva slags ledd er Xiphisternal joint?
Hva slags ledd er Xiphisternal joint?

Video: Hva slags ledd er Xiphisternal joint?

Video: Hva slags ledd er Xiphisternal joint?
Video: Lytring: Hva er forskjellen på hat og ytringsfrihet? Still Spørsmål til panelet: slido.com #47466 2024, Juni
Anonim

Xiphisternal Joint (s.

Denne artikulasjonen mellom xiphoid prosess og kroppen til brystbenet er en primær bruskledd (synkrondrose); disse knoklene er forent av hyalin brusk.

På samme måte, hvilken type ledd er det manubriosternale leddet?

Grov anatomi Det manubriosternale leddet er en type sekundær bruskledd eller symfyse , dannet av den dårligere grensen til manubrium og den overordnede grensen til sternal kropp. Begge sider av leddet er uregelmessige og bølgende og dekket med hyalin brusk 2.

Hvilken type ledd er også xiphoid -prosessen? Anatomisk terminologi Det xiphisternal leddet (eller xiphisternal synkondrose ) er et sted nær bunnen av brystbenet, der brystbenets kropp og xiphoid-prosessen møtes. Det er strukturelt klassifisert som en synkondrose , og funksjonelt klassifisert som en synartrose.

Ved siden av ovenfor, hvilken type ledd er Costochondral -ledd?

De costochondral leddene er leddene mellom ribbeina og costal brusk foran på brystkassen. De er hyalin brusk ledd (dvs. synkondrose eller primær brusk ledd ). Hver ribbe har en fordypning formet som en kopp som kostnaden brusk artikulerer med.

Hva er Sternomanubrial joint?

De manubriosternal ledd , noen ganger referert til som sternomanubrial ledd , er artikulasjonen mellom de to øverste delene av brystbenet, manubrium og brystkropp.

Anbefalt: