Hva er kroppsbilde og selvfølelse?
Hva er kroppsbilde og selvfølelse?

Video: Hva er kroppsbilde og selvfølelse?

Video: Hva er kroppsbilde og selvfølelse?
Video: Hva er selvfølelse? 2024, Juli
Anonim

Kroppsbilde er både det mentale bildet du har av dine egne kropp og hvordan du ser deg selv når du ser deg i et speil. Selv - respekt er hvordan du verdsetter og respekterer deg selv som person. Når noen ikke liker deres kropp , De føler seg kanskje ikke bra med seg selv eller tar vare på seg selv.

Med tanke på dette, hvorfor er selvfølelse og kroppsbilde viktig?

Selv - respekt handler om hvor mye folk verdsetter seg selv, stoltheten de føler over seg selv og hvor verdt de føler seg. Selv - respekt er viktig fordi det å ha det bra med deg selv kan påvirke hvordan du handler. Kroppsbilde er hvordan noen føler om sitt eget fysiske utseende.

Ved siden av ovenfor, hva betyr self Of Esteem? Selv - respekt er et individs subjektive vurdering av sin egen verdi. Smith og Mackie (2007) definerte det ved å si "The selv --konsept er hva vi synes om selv -; selv -- respekt , er den positive eller negative evalueringen av selv -, som i hvordan vi føler om det."

Hvordan kan kroppsbilde påvirke selvfølelsen når det gjelder dette?

Dårlig kroppsbilde kommer fra negative tanker og følelser om ditt utseende, og en sunn kroppsbilde består av tanker og følelser som er positive. Kroppsbilde er en viktig faktor i selv -- respekt ; som er måten du tenker og føler om deg selv som person.

Hva er de fire aspektene ved kroppsbilde?

Kroppsbilde har fire komponenter som er [1]: Hvordan ser du på deg selv, kroppen din og bevisstheten din om kroppen din? Ofte vår oppfatning og det visuelle bildet er ikke hvordan vår egentlige kropp ser ut. Et eksempel kan være at et individ kan se på seg selv som overvektig, men ikke er fysisk overvektig.

Anbefalt: