Hva er grenseoverskridelse i sykepleie?
Hva er grenseoverskridelse i sykepleie?

Video: Hva er grenseoverskridelse i sykepleie?

Video: Hva er grenseoverskridelse i sykepleie?
Video: Hva er (egentlig) sykepleie? 2024, Juli
Anonim

Grenseoverganger er korte utflukter på tvers av profesjonelle atferdslinjer som kan være utilsiktet, tankeløs eller til og med målrettet, mens de prøver å dekke et spesielt terapeutisk behov hos pasienten. Grensebrudd kan oppstå når det er forvirring mellom behovene til sykepleier og pasientens.

Spørsmålet er også, hva er en grenseovergang?

EN grenseovergang er et avvik fra klassisk terapeutisk aktivitet som er ufarlig, ikke-utnyttende og muligens støtter selve terapien. Derimot er a grense brudd er skadelig eller potensielt skadelig for pasienten og terapien. Det utgjør utnyttelse av pasienten.

Man kan også spørre seg, hva vil det si å ha faglige grenser? En enkel definisjon . Faggrenser er grenser som beskytter en arbeiders profesjonell makt og klientens sårbarhet. Vellykkede og etiske arbeidsforhold er basert på en klar forståelse av hva arbeidernes rolle er er - og like viktig - hva deres rolle ikke er.

Dessuten, hva er de faglige grensene innen sykepleie?

Profesjonelle grenser er grensene for forholdet til en sykepleier og en person i deres omsorg som gir mulighet for en trygg, terapeutisk forbindelse mellom sykepleier og den personen (og deres nominerte partnere, familie og venner).

Hva er noen eksempler på profesjonelle grenser?

Eksempler inkluderer: • overdreven selvopplysning bevisst sosialisering utenfor profesjonell miljø som holder hemmeligheter for en pasient som bryter konfidensialitet. Skadelig og uetisk grense brudd inkluderer:. overgrep • seksuelle forhold • utnyttende forretningsforhold.

Anbefalt: