Hvordan er sentralnervesystemet og det perifere nervesystemet likt?
Hvordan er sentralnervesystemet og det perifere nervesystemet likt?

Video: Hvordan er sentralnervesystemet og det perifere nervesystemet likt?

Video: Hvordan er sentralnervesystemet og det perifere nervesystemet likt?
Video: The Nervous System EXPLAINED IN 4 MINUTES - CENTRAL VS PERIPHERAL | SOMATIC VS AUTONOMIC 2024, Juni
Anonim

De to delene er sentralnervesystemet og det perifere nervesystemet . De sentralnervesystemet eller CNS inneholder hjernen og ryggmargen. De perifert nervesystem eller PNS inneholder nerver , som forlater hjernen og ryggmargen og reiser til visse områder av kroppen.

Tilsvarende, hva er hovedforskjellen mellom sentralnervesystemet og det perifere nervesystemet?

(En annen mindre fiberbunt som forbinder de to halvkule kalles fremre kommissur). Noen forskjeller mellom de perifert nervesystem ( PNS ) og sentralnervesystemet ( CNS ): I CNS , kalles samlinger av nevroner kjerner. I PNS , samlinger av nevroner kalles ganglier.

I tillegg, hva er hovedkomponentene i sentralnervesystemet og det perifere nervesystemet? Nervesystemet har to hoveddeler: Sentralnervesystemet består av hjerne og ryggmarg . Det perifere nervesystemet består av nerver som forgrener seg fra ryggmarg og strekker seg til alle deler av kroppen.

Følgelig, hva er forskjellen mellom sentralnervesystemet og det perifere nervesystemets quizlet?

De CNS finner hjernen og ryggmargen. Sammen med perifert nervesystem , den har en grunnleggende rolle i kontroll av atferd. De perifert nervesystem , eller PNS , består av nerver og ganglier utenfor hjernen og ryggmargen.

Hva er likhetene og forskjellene mellom det somatiske nervesystemet og det autonome nervesystemet?

De somatisk nervesystem har sanse- og motorveier, mens autonome nervesystem har kun motorveier. De autonome nervesystem kontrollerer indre organer og kjertler, mens den somatisk nervesystem styrer muskler og bevegelser.

Anbefalt: