Kan jeg svelge en oralt desintegrerende tablett?
Kan jeg svelge en oralt desintegrerende tablett?

Video: Kan jeg svelge en oralt desintegrerende tablett?

Video: Kan jeg svelge en oralt desintegrerende tablett?
Video: TAB 5 KG! Træningsprogram. DEL 1 2024, Juli
Anonim

For å ta muntlig desintegrerende tablett (Zofran ODT ): Gjøre ikke svelge de tablett hel. La den oppløses i munnen uten å tygge. Svelg flere ganger som tablett oppløses.

Er det i den forbindelse OK å svelge en oppløselig pille?

Selv om de fleste orale medisiner er svelget , noen frigjøres i munnen ved å tygge, oppløses sakte eller smelter på tungen. Tyggbart tabletter bør tygges til de er helt oppløst. Tyggbart tabletter er ikke ment å være svelget.

På samme måte, hvordan tar du en tablett som går i oppløsning oralt?

  1. Hvis tablettene kommer i en folieblister, må du ikke skyve tabletten ut av folien når den åpnes. Bruk tørre hender for å ta den fra folien.
  2. Åpne rett før bruk.
  3. Legg på tungen og la den løse seg opp. Vann er ikke nødvendig. Ikke svelg den hel.

Her kan du svelge en sublingual tablett?

Sublingual eller bukkale former for medisiner har sine fordeler. En annen fordel er det du trenger ikke svelge dopet. Legemidler som absorberes under tungen eller mellom kinnet og tannkjøttet kan være lettere å ta for folk som har problemer svelging piller.

Hva skjer hvis du tygger en pille som skal svelges?

Hvis disse piller blir knust eller tygget , eller kapslene åpnes før de svelges, kan medisinen gå for fort inn i kroppen, noe som kan skade. Tygge det bryter ned formuleringen, og forårsaker utilsiktet absorpsjon på en gang. Dette fører til for høye blodnivåer, noe som kan være utålelig for noen.

Anbefalt: