Hva er en to -roms modell i farmakokinetikk?
Hva er en to -roms modell i farmakokinetikk?

Video: Hva er en to -roms modell i farmakokinetikk?

Video: Hva er en to -roms modell i farmakokinetikk?
Video: Lecture 1 Two compartment models 2024, Juni
Anonim

Farmakokinetisk to - rom modell . Farmakokinetikk refererer til hastigheten og omfanget av distribusjon av et legemiddel til forskjellige vev, og hastigheten på eliminering av stoffet. Det perifere kupé ( rom 2 ) består av vev hvor distribusjonen av stoffet er langsommere.

På samme måte blir det spurt, hva er modellen med to rom for kroppssammensetning?

Figur 1: Den to - rommodell av kroppssammensetning . I følge dette modell , mennesket kropp er delt inn i en fettkomponent og en fettfri komponent. Kropp fett kan videre deles inn i to kategorier, nemlig essensielt fett og lagringsfett. Essensielt fett er nødvendig for normal kropp fungerer.

Dessuten, hva er et eksempel på farmakokinetikk? Digoksin, spesielt når det gis intravenøst, er en eksempel av et medikament som er godt beskrevet av to-kompartment farmakokinetikk . Etter at en intravenøs dose er administrert, øker plasmakonsentrasjonen og synker deretter raskt ettersom legemidlet distribueres ut av plasma og inn i muskelvev.

Dessuten, hva er en modell med ett rom?

De en - kupé åpen modell er den enkleste måten å beskrive prosessen med distribusjon og eliminering av legemidler i kroppen. Dette modell forutsetter at stoffet kan komme inn i eller forlate kroppen (dvs. modell er "åpen"), og hele kroppen fungerer som en ensartet, uniform kupé.

Hva er 5 farmakokinetiske prinsipper?

Definisjon av Farmakokinetikk De er absorpsjon, fordeling, metabolisme og utskillelse.

Anbefalt: