Innholdsfortegnelse:

Hva er en behandlingsgruppe i sosialt arbeid?
Hva er en behandlingsgruppe i sosialt arbeid?

Video: Hva er en behandlingsgruppe i sosialt arbeid?

Video: Hva er en behandlingsgruppe i sosialt arbeid?
Video: Kristine Solevåg-Hoti - Sosionom 2024, Juni
Anonim

Behandlingsgrupper I følge Kirst-Ashman (2009), behandlingsgrupper er grupper som hjelper enkeltpersoner med å løse personlige problemer, endre atferd, takle stress og forbedre livskvaliteten.

Også å vite er, hva er gruppeterapi i sosialt arbeid?

Sosialt arbeid behandling er en integrert komponent i behandlingen av personer med rusforstyrrelser. Gruppeterapi er en behandlingsform der følelsesmessig forstyrrede personer plasseres i en gruppe , veiledet av en eller flere terapeuter med det formål å hjelpe individer til å bringe en endring i dem.

Videre, hva er gruppearbeidsintervensjoner? Definisjon. Gruppe terapi inngrep referere til et format for flere individer som deltar i en psykologisk innblanding rettet mot å hjelpe dem med å endre eller håndtere et langvarig problem de støter på, veiledet av en terapeut eller rådgiver.

Så, hva er forskjellen mellom en behandlingsgruppe og en oppgavegruppe?

Oppgavegrupper differensierer fra behandlingsgrupper i flere måter, den største forskjell er at fokuset for a oppgavegruppe er å oppnå en bestemt oppgave eller for å få til endring utenfor gruppe , heller enn innenfor. I dag har det faglige fokuset i sosialt arbeid endret seg mellom terapien og sosial endring.

Hva er typene gruppeterapi?

Dette TIPS beskriver fem gruppeterapimodeller som er effektive for rusbehandling:

  • Psykoedukative grupper.
  • Kompetanseutviklingsgrupper.
  • Kognitive-atferds-/problemløsende grupper.
  • Støttegrupper.
  • Mellommenneskelige prosessgrupper.

Anbefalt: