Har haier et dermatocranium?
Har haier et dermatocranium?

Video: Har haier et dermatocranium?

Video: Har haier et dermatocranium?
Video: Haier No1 Air Condition TM in the World 2024, Juli
Anonim

STRUKTUR AV VERTEBRATE SKALLEN. Neurokranet er delen av skallen som beskytter hjernen og visse sanseorganer. I Elasmobranchs ( haier og stråler) den består av brusk (kondrokranium), men hos de fleste andre virveldyr blir brusk erstattet av bein (endokondral eller erstatningsben).

Tilsvarende, hvilken del av haiens Chondrocranium er mest bakre?

De mindre, fremre to er den endolymfatiske foraminaen og bakre par er de perilymfatiske foramina. Det hyomandibulære foramen gjennomborer kondrokranium på anteroventralen del av øreregionen. Den oksipitale regionen danner bakre del av kondrokranium.

Vet også, hva heter brusken som danner overkjeven hos haier? I haier og stråler, den overkjeve (palatoquadrate brusk ) er ikke smeltet sammen med kondrokraniet, men artikulerer heller med det. Den bakre artikulasjonen formidles av hyomandibula, det dorsale elementet i den første gjellebuen som er posterior til kjever , som forbinder kjeve ledd med kondrokraniet.

Følgelig, hva er Neurocranium og Dermatocranium?

Vertebrate Skull består av: The neurokran /chondrocranium inkluderer boksen som omslutter hjernen og kapslene som omgir sanseorganene. Det beskytter hjernen. Splanchnocranium er den indre delen av skallen som støtter gjellene og bidrar til kjevene.

Hvilken type kjeveoppheng finnes hos pattedyr?

Kraniostylisk kjeveoppheng : Pattedyr har bare ett paret bein, tannbeholderen, i nedre delen kjeve . Ledd- og kvadratbeina er kjeve ledd hos de fleste virveldyr, men flyttes til øret inn pattedyr . Hele overdelen kjeve er innlemmet i hyllen og kjeveoppheng er kraniostylisk.

Anbefalt: