Hva er assimilering i fordøyelsessystemet?
Hva er assimilering i fordøyelsessystemet?

Video: Hva er assimilering i fordøyelsessystemet?

Video: Hva er assimilering i fordøyelsessystemet?
Video: Assimilation of digested food 2024, Juni
Anonim

Assimilering . Assimilering er bevegelsen av fordøyede matmolekyler inn i cellene i kroppen der de brukes. For eksempel: glukose brukes i respirasjon for å gi energi.

Angående dette, hvor skjer assimilering i fordøyelsessystemet?

Den inntreffer mest i munnen og magen. Assimilering er absorpsjonen av disse forenklede, nedbrutte kjemiske næringsstoffene i blodet for bruk av resten av kroppen. Dette inntreffer i tynntarmen, spesielt jejunum og ileum.

Man kan også spørre, hva er forskjellen mellom absorpsjon og assimilering i fordøyelsen? Nøkkelen forskjellen mellom absorpsjon og assimilering er det absorpsjon er prosessen med å ta fordøyd enkle molekyler inn i blodet/lymfe fra intestinal villi og microvilli mens assimilering er prosessen med å syntetisere nye forbindelser fra absorbert molekyler.

Spørsmålet er også, hva er forskjellen mellom fordøyelse og assimilering?

Fordøyelse er prosessen der mat som inneholder store, uløselige molekyler brytes ned til små vannløselige molekyler. Svelging er prosessen med å ta mat inn i kroppen. Assimilering er prosessen der den absorberte maten tas opp av kroppens celler og brukes til energi, vekst og reparasjon.

Hvordan skjer absorpsjon?

Tynntarmens primære funksjon er absorpsjon av næringsstoffer og mineraler som finnes i mat. Fordøyd næringsstoffer passerer inn i blodårene i veggen av tarmen gjennom en diffusjonsprosess. Den indre veggen eller slimhinnen i tynntarmen er foret med enkelt søyleepitelvev.

Anbefalt: