Er dørhåndtak i messing antimikrobielle?
Er dørhåndtak i messing antimikrobielle?

Video: Er dørhåndtak i messing antimikrobielle?

Video: Er dørhåndtak i messing antimikrobielle?
Video: Топ-15 СТРАШНЫХ видео МЕСЯЦА! 😱 [Страшный комп. # 9] 2024, Juli
Anonim

Kobberholdige metaller som messing ha antibakteriell eiendommer-et salgsargument for dørhåndtak i messing , vask håndtak , og annet inventar på sykehus og skoler. Men nå har britiske forskere funnet ut at håndtering av disse inventarene faktisk kan deaktivere deres bakteriedrepende krefter.

På samme måte desinfiserer dørhåndtakene i messing seg egentlig?

Det kalles den oligodynamiske effekten, og det er resultatet av metallioner i messing og kobber som har en toksisk effekt på mugg, sporer, virus og andre levende celler. Unyansert dørhåndtak i messing magisk desinfisere seg selv på omtrent åtte timer.

Videre, hvorfor brukes messing til dørhåndtak? Messing er holdbar og motstandsdyktig mot korrosjon, noe som gjør den til et attraktivt alternativ fra tidlig på dør - knott -prosess, når knotter ble først opprettet ved å lodde to metallstykker sammen og deretter gjennom støping som begynte rundt 1846.

Deretter kan man også spørre, har messing antimikrobielle egenskaper?

Overflatene til kobber og dets legeringer, som f.eks messing og bronse, er antimikrobielle . De ha en iboende evne til å drepe et bredt spekter av skadelige mikrober relativt raskt - ofte innen to timer eller mindre - og med en høy grad av effektivitet.

Hvilket metall er naturlig antibakterielt?

Kobber og dets legeringer (messing, bronse, cupronickel , kobber - nikkel - sink , og andre) er naturlige antimikrobielle materialer. Gamle sivilisasjoner utnyttet de antimikrobielle egenskapene til kobber lenge før begrepet mikrober ble forstått på 1800 -tallet.

Anbefalt: