Hvorfor er dørhåndtak i messing selvrensende?
Hvorfor er dørhåndtak i messing selvrensende?

Video: Hvorfor er dørhåndtak i messing selvrensende?

Video: Hvorfor er dørhåndtak i messing selvrensende?
Video: Damixa Silhouet brusesystem i poleret messing 'EAN:5708516824527' 2024, Juli
Anonim

Det kalles den oligodynamiske effekten, og det er resultatet av metallioner i messing og kobber som har en toksisk effekt på mugg, sporer, virus og andre levende celler. Unyansert dørhåndtak i messing magisk desinfisere seg selv på omtrent åtte timer.

På samme måte, hvorfor brukes messing til dørhåndtak?

Messing er holdbar og motstandsdyktig mot korrosjon, noe som gjør den til et attraktivt alternativ fra tidlig på dør - knapp -prosess, når knotter ble først opprettet ved å lodde to metallstykker sammen og deretter gjennom støping som begynte rundt 1846.

I tillegg er messing et naturlig desinfeksjonsmiddel? En studie av dørhåndtakene på sykehuset viser det messing og kobber hindrer bakterievekst, mens aluminium og rustfritt stål lar bakteriene løpe vilt. Faktisk, innen 15 minutter, hadde kobberet allerede delvis desinfisert seg selv.

Vet også, er dørhåndtak i messing antimikrobielle?

Kobberholdige metaller som messing ha antibakteriell eiendommer-et salgsargument for dørhåndtak i messing , vask håndtak , og annet inventar på sykehus og skoler. Men nå har britiske forskere funnet ut at håndtering av disse inventarene faktisk kan deaktivere deres bakteriedrepende krefter.

Hvilket metall er selvrensende?

Men før du fyller opp det desinfiserende arsenalet ditt, bør du sjekke maskinvaren: While aluminium og rustfritt stål spesielt er hotbeds for bakterier, studier viser at messing , kobber , og sølv har selvsteriliserende krefter. Det er ikke magi, det er vitenskap. Det kalles den oligodynamiske effekten.

Anbefalt: