Kan bakterier leve av messing?
Kan bakterier leve av messing?

Video: Kan bakterier leve av messing?

Video: Kan bakterier leve av messing?
Video: Hvordan undgår du campylobacter-bakterier fra råt kød? 2024, Juli
Anonim

Forskere har oppdaget at kobber og legeringer laget av metallet, inkludert messing , kan forhindre antibiotikaresistens i bakterie fra spredning. Kobber og messing , derimot, kan drepe bakterie og ødelegge også dette DNA.

Desinfiserer derfor messing seg selv?

Ja, messing kan drepe bakterier veldig effektivt. Det er fordi dørhåndtak vanligvis er laget av messing . Messing og et par andre metaller har en evne til å rense dem selv - på en gitt tid er disse metallene i stand til å sterilisere dem selv ! Dette kalles den oligodynamiske effekten.

Videre, hvor lenge kan bakterier leve på dørhåndtakene? Bakterier er rundt deg og kan overleve lengre enn deg ville synes at. På en hard, ikke-porøs overflate som en dørhåndtak , de fleste virus er ødelagt innen 24 timer. De overlevelsestid for bakterie er mer variabel. Salmonella varer bare fire timer, men MRSA kan siste flere uker og C.

Angående dette, er messing naturlig antibakterielt?

Overflatene til kobber og dets legeringer, som f.eks messing og bronse , er antimikrobiell . De har en iboende evne til å drepe et bredt spekter av skadelige mikrober relativt raskt - ofte innen to timer eller mindre - og med en høy grad av effektivitet.

Hvorfor er dørhåndtak laget av messing?

Den høye affiniteten til cellulære proteiner for metallionene resulterer i cellens død på grunn av kumulative effekter av ionet i cellene. Så messing steriliserer effektivt bakteriene fra alle hendene som dreier på knottene.

Anbefalt: