Hvilke hormoner er ansvarlige for diabetes mellitus og diabetes insipidus?
Hvilke hormoner er ansvarlige for diabetes mellitus og diabetes insipidus?

Video: Hvilke hormoner er ansvarlige for diabetes mellitus og diabetes insipidus?

Video: Hvilke hormoner er ansvarlige for diabetes mellitus og diabetes insipidus?
Video: Central Diabetes Insipidus 2024, Juni
Anonim

Årsaker. Begge typer diabetes insipidus er knyttet til et hormon som kalles vasopressin men forekommer på forskjellige måter. Vasopressin fremmer vannretensjon i nyrene.

På samme måte kan du spørre hvilke hormoner som er ansvarlige for diabetes mellitus?

Insulin er et hormon som produseres av betacellene i bukspyttkjertelen som svar på inntak av mat. Rollen til insulin er å senke blodsukkernivået (glukose) ved å la celler i muskler, lever og fett ta opp sukker fra blodet som har blitt absorbert fra mat, og lagre det bort som energi.

For det andre, hva forårsaker diabetes insipidus? Diabetes insipidus er forårsaket problemer med et kjemikalie kalt vasopressin (AVP), som også er kjent som antidiuretisk hormon (ADH). AVP produseres av hypothalamus og lagres i hypofysen til det trengs.

På samme måte spør folk, hva er forskjellen mellom diabetes mellitus og diabetes insipidus?

Sukkersyke er mer kjent ganske enkelt som diabetes . Det er når bukspyttkjertelen din ikke produserer nok insulin til å kontrollere mengden glukose, eller sukker, i blodet ditt. Diabetes insipidus er en sjelden tilstand som ikke har noe å gjøre med bukspyttkjertelen eller blodsukker.

Kan du ha både diabetes mellitus og diabetes insipidus?

Diabetes insipidus og sukkersyke -som inkluderer både type 1 og type 2 diabetes -er ikke relatert, men både forholdene forårsaker hyppig vannlating og konstant tørste. Folk med diabetes insipidus har normale blodsukkernivåer; nyrene deres kan imidlertid ikke balansere væske i kroppen.

Anbefalt: