Hva leverer den indre brystpulsåren?
Hva leverer den indre brystpulsåren?

Video: Hva leverer den indre brystpulsåren?

Video: Hva leverer den indre brystpulsåren?
Video: Bellevuehagen, Fredrikstad 2024, Juni
Anonim

De intern brystkarsarterie forsyninger den fremre kroppsveggen fra kragebenet til navlen inkludert brystbenet og brystene. I tillegg via det perikardiofrene arterie den forsyninger mediastinum, thymus, phrenic nerver og perikard.

Hvor mange interne brystkarsårer er det følgelig?

to

Deretter er spørsmålet, hvor drenerer den indre thoraxvenen til? I menneskelig anatomi er indre thoraxvene (tidligere kjent som indre brystvene ) er et fartøy som drenerer brystveggen og brystene. Bilateralt stammer det fra det overlegne epigastriske blodåre , følger med indre thorax arterien langs sin kurs og ender i brachiocephalic blodåre.

Hva forsyner den muskulofrene arterien tilsvarende?

De muskulofren arterie løper langs membranens slipp. Den forsyninger den 7th, 8th og 9th interkostale mellomrom med sammenkoblet fremre interkostal arterier , samt fine grener som forsyning den øvre delen av den fremre bukveggen.

Hvor er venstre indre brystarterie?

Det er plassering på venstre siden av kroppen tillater podning til LAD uten å produsere spenning på fartøyet. LIMA er også nærmere i størrelse, sammenlignet med en vene, til koronar arterier som den er anastomosert til.

Anbefalt: