Hva er det sympatiske nervesystemet og det parasympatiske nervesystemet?
Hva er det sympatiske nervesystemet og det parasympatiske nervesystemet?

Video: Hva er det sympatiske nervesystemet og det parasympatiske nervesystemet?

Video: Hva er det sympatiske nervesystemet og det parasympatiske nervesystemet?
Video: The Autonomic Nervous System: Sympathetic and Parasympathetic Divisions 2024, Juni
Anonim

De parasympatiske nervesystem (PNS) kontrollerer homeostase og kroppen i hvile og er ansvarlig for kroppens "hvile og fordøye" funksjon. De sympatiske nervesystem (SNS) kontrollerer kroppens reaksjoner på en oppfattet trussel og er ansvarlig for "fight or flight" -responsen.

Deretter kan man også spørre, hva er forskjellen mellom det parasympatiske nervesystemet og det sympatiske nervesystemet?

Forskjellen mellom sympatisk Og Parasympatisk nervesystem . De sympatiske nervesystem forbereder kroppen for "kamp eller flukt" -respons under potensiell fare. På den annen side parasympatiske nervesystem hemmer kroppen fra å overarbeide og gjenoppretter kroppen til en rolig og sammensatt tilstand.

Hva kontrollerer det parasympatiske nervesystemet på samme måte? De parasympatiske nervesystem er en av tre divisjoner av det autonome nervesystemet . Noen ganger kalt resten og fordøye system , den parasympatisk system sparer energi da den senker hjertefrekvensen, øker tarm- og kjertelaktiviteten og slapper av lukkemusklene i mage-tarmkanalen.

Med tanke på dette, hvilke nevrotransmittere er involvert i det sympatiske og parasympatiske nervesystemet?

Både de sympatiske og parasympatiske nervene frigjør nevrotransmittere, primært noradrenalin og adrenalin for det sympatiske nervesystemet, og acetylkolin for det parasympatiske nervesystemet.

Hvordan husker du det sympatiske og parasympatiske systemet?

Mens medfølende nervesystemet er aktivert i stressende situasjoner, den parasympatisk nervesystemet lar et dyr "hvile og fordøye." En måte å huske dette er å tenke at under en avslappende situasjon som en piknik, den parasympatisk nervesystemet har kontroll ("piknik" og " parasympatisk " både

Anbefalt: