Hva er en synkope i medisinsk term?
Hva er en synkope i medisinsk term?

Video: Hva er en synkope i medisinsk term?

Video: Hva er en synkope i medisinsk term?
Video: 5 Minuten Innere: Synkope 2024, Juni
Anonim

Medisinsk definisjon av Synkope

Synkope skyldes en midlertidig reduksjon i blodstrømmen og derfor mangel på oksygen til hjernen. Dette fører til lyshet eller en "black out" episode, tap av bevissthet

I denne forbindelse, hva betyr synkope i medisinske termer?

Besvimelse , eller besvimelse, er medisinsk omtalt som en synkopal episode, eller synkope . Synkopal episoder er typisk utløst av et plutselig, midlertidig fall i blodstrømmen til hjernen, noe som fører til tap av bevissthet og muskelkontroll.

Vet også, hvordan blir synkope behandlet? Behandling av Syncope

  1. Enkel trygghet, riktig hydrering, forventet veiledning, sikkerhetstiltak og økt saltinntak er nyttig for vanlige besvimelser (vasovagal synkope), spesielt hos barn og unge voksne.
  2. Innsetting av en pacemaker er standardbehandling for synkope forårsaket av langsom hjerterytme (bradykardi).

Deretter er spørsmålet, hva er hovedårsaken til synkope?

Vasovagal synkope er den mest vanlig type synkope . Det er forårsaket ved et plutselig blodtrykksfall, som årsaker et fall i blodstrømmen til hjernen. Når du står opp, tyngdekraften årsaker blod til å legge seg i den nedre delen av kroppen din, under mellomgulvet.

Kan du dø av synkope?

En person med plutselig hjertestans mister også bevisstheten plutselig men kommer til å dø uten øyeblikkelig legehjelp. I de fleste tilfeller, synkope er ikke et tegn på et livstruende problem, selv om noen mennesker har synkope har en alvorlig underliggende medisinsk tilstand.

Anbefalt: