Kan albinisme kureres?
Kan albinisme kureres?

Video: Kan albinisme kureres?

Video: Kan albinisme kureres?
Video: Осенняя экспедиция. Квадроциклы и багги на дальняк 2024, September
Anonim

Det er ingen kurere til albinisme , men noen symptomer kan være behandlet . Primært, albinisme påvirker hår, øyne, hud og syn. Den vanligste årsaken til albinisme er et avbrudd i funksjonen til enzymetyrosinase. Anslagsvis 1 av 70 mennesker bærer genene assosiert med albinisme.

Finnes det på denne måten en kur mot okulær albinisme?

Strøm behandlingsalternativer for synsproblemer forårsaket av albinisme er begrenset til korreksjon av brytningsfeil og amblyopi, hjelpemiddel for svaksyn og (i noen tilfeller) ekstraokulær muskelkirurgi. Nitisinone (NTBC) er et FDA-godkjent legemiddel som brukes i behandling av tyrosinemi, type 1.

Dessuten, hvordan diagnostiseres albinisme? Genetisk testing gir den mest nøyaktige måten å diagnostisere albinisme . Din helsepersonell kan også diagnostisere tilstanden basert på utseendet på huden, håret og øynene. En øyelege kalt en øyelege kan utføre et elektroretinogram. Dette er en test som kan avdekke synsproblemer knyttet til albinisme.

Følgelig har albinoer kortere levetid?

Albinoer kan bo en normal levetid , men noen former for albinisme kan være liv truende. De bor av personer med Hermansky-Pudlaksyndrom kan forkortes av lungesykdom.

Hva er prognosen for albinisme?

Prognose . De fleste med albinisme lever en normal levetid og har de samme typene medisinske problemer som resten av befolkningen. Selv om risikoen for å utvikle hudcancer er økt, med nøye overvåking og rask behandling , dette er vanligvis herdbart.

Anbefalt: