Hva er sonen for optimal funksjon?
Hva er sonen for optimal funksjon?

Video: Hva er sonen for optimal funksjon?

Video: Hva er sonen for optimal funksjon?
Video: Ghee, hva er det forresten? Hvordan forbedrer ghee smør helsen? 2024, Juni
Anonim

Individet soner med optimal funksjon (IZOF) -modell er et sportsspesifikt rammeverk som beskriver forholdet mellom emosjonelle opplevelser og relativ suksess i sportslige oppgaver på grunnlag av individuelle snarere enn gruppebaserte mønstre.

Følgelig, hva er optimal funksjon?

Optimal funksjon er et studieområde som fokuserer på å forstå hvordan individer blir det beste de kan være, samt hvordan de kan oppnå sine personlige potensialer. Dette studieområdet trekker fra mange felt, spesielt psykologi og i økende grad medisin.

hva er IZOF-teorien? Den mest populære redegjørelsen for forholdet mellom opphisselse og ytelse er modellen til individuelle soner for optimal funksjon (Hanin, 1997, 2000). IZOF foreslår at det er individuelle forskjeller i måten folk reagerer på angst.

Følgelig, hva sier sonen for optimal fungerende modell?

Merker at den enkelte Sone for optimal funksjon (IZOF) modell postulerer det funksjonelle forholdet mellom følelser og optimal ytelse, og tar sikte på å forutsi kvaliteten på kommende forestillinger med hensyn til følelsesmessig pre-performance stat av utøveren.

Hva er optimal ytelse i sport?

Eliteidrettsutøvere som har oppnådd en optimal ytelse beskriver ofte deres subjektive tilstand som å ha vært "i sonen". Viktigere, flytopplevelser har en tendens til å oppstå når en person er i en situasjon med høy utfordring, men har de nødvendige ferdighetene og/eller evnene for å lykkes med å møte etterspørselen.

Anbefalt: