Er Manubrium et bein?
Er Manubrium et bein?

Video: Er Manubrium et bein?

Video: Er Manubrium et bein?
Video: ПРОСТОЕ БЛЮДО‼ ПОДОЙДЁТ К МЯСУ РЫБЕ. ХРЕНОВИНА. КОМЕДИЯ 2024, Juli
Anonim

De manubrium er den mest overlegne delen av brystbenet. Inferiorly, den manubrium artikulerer med brystbenets kropp og danner brystvinkelen. Dette kan føles som en tverrgående møne av bein på den fremre delen av brystbenet.

Også spurt, hvilken type bein er Manubrium?

De brystbenet er den langstrakte beinstrukturen som forankrer det fremre thoraxburet. Den består av tre deler: manubrium, kropp og xiphoid prosess. Manubriumet er den bredere, overlegne delen av brystbenet . Toppen av manubriumet har en grunn, U-formet kant som kalles det jugulære (suprasternelle) hakket.

Spørsmålet er deretter, kan du føle din Manubrium? På sin underordnede ende, manubrium møter de kroppen av de brystbenet kl de felles med de costal brusk av de andre ribbeina. Her den skjemaer de brystvinkel, en svak bakoverbøyning de brystbenet det kan bli følt gjennom de hud og fungerer som et viktig anatomisk landemerke i de medisinsk yrke.

Så, hvor er Manubrium -beinet?

De manubrium (Latin: håndtak) er den brede øvre delen av brystbenet. Den har en firkantet form, smalner fra toppen, noe som gir den fire kanter. Den suprasternal hakk (jugular hakk) er plassert i midten på den øvre bredeste delen av manubrium . Dette hakk kan merkes mellom de to kragebenene.

Hva er et Manubrium-brudd?

Tverrgående brudd av manubrium sterni kan oppstå etter direkte støt eller indirekte krefter som en fleksjons-/kompresjonsmekanisme som da ofte ledsages av ekstra vertebral brudd kjent som sternovertebral-skade med en posterior forskyvning av manubrium (9, 11-14).

Anbefalt: