Hvor mye jod er det i dulse tang?
Hvor mye jod er det i dulse tang?

Video: Hvor mye jod er det i dulse tang?

Video: Hvor mye jod er det i dulse tang?
Video: First Impressions of KOH CHANG 🏝️ This Place is BEAUTIFUL 2024, Juli
Anonim

1 g rå Dulse inneholder 72mcg jod.

Inneholder så stekt tang jod?

A: Vår stekt tang snacks har ca 50 mikrogram per porsjon. Det er omtrent 31% av den daglige verdien. Den daglige verdien av Jod er 160 mcg.

hvor mye jod er det i tang? Kombu tang kan inneholde opptil 2, 984 mcg jod per tang ark (1 gram). Dette gir nesten 2 000% av det anbefalte daglige inntaket (6). Overflødig jod forbruk tolereres godt hos de fleste mennesker, men kan føre til skjoldbruskkjerteldysfunksjon for de som er utsatt (7).

Er dulse tang bra for deg her?

Dulse er en tang -en stor kategori spiselige saltvannsplanter og alger som også inkluderer arter som nori og tare. Som alle spiselige tang , dulse gir et vell av fiber og proteiner, og det er også rikt på vitaminer, spormineraler, sunn fettsyrer og antioksidanter.

Er det dårlig for deg å spise for mye tørket tang?

En primær bekymring er risikoen for bruker for mye jod. Mest tang inneholder høye nivåer, og en person kan forbruker for mye hvis de spise mye av tang over en lengre periode. Samtidig som mange mennesker kan håndtere høye nivåer av jod, noen er mer sårbare for effektene, som kan inkludere dysfunksjon av skjoldbruskkjertelen.

Anbefalt: